Simlock Uitleg

Als u wilt bellen met een sim only abonnement dan moet u niet alleen een mobiele telefoon hebben maar deze moet ook simlockvrij zijn. Als u het toestel zonder abonnement hebt gekocht, bijvoorbeeld als een los toestel of in combinatie met een prepaid telefoon, dan is deze simlockvrij. Als u de telefoon bij een abonnement kreeg dan is deze voor een bepaalde periode niet simlockvrij. Deze periode is bij de meeste providers een jaar.

Simlock controleren
U kunt testen of uw mobiele telefoon simlockvrij is door de simkaart van een andere provider in uw telefoon te doen. Deze kunt u bijvoorbeeld lenen van een vriend of familielid om mee te testen of uw telefoon simlockvrij is. Plaats de simkaart in de telefoon en kijk of u kunt bellen. Als u kunt bellen met de simkaart van een andere provider dan is de telefoon simlockvrij.

Simlock verwijderen
Als u mobiele telefoon een simlock heeft dan moet u ten eerste bellen met de provider. De provider kan u vertellen wanneer de simlock verwijderd kan worden. Bij mobiele telefoons met een abonnement kan dit pas na een jaar. Vraag uw provider hoe u de simlock kunt verwijderen of kijk op de website van de provider voor een uitleg. U ontvangt meestal een code die u kunt gebruiken om de simlock te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *