Overstappen naar een andere provider?

Wil je overstappen naar een andere internetprovider? Dan is dat helemaal niet zo lastig als je denkt. Meestal kun je zonder problemen een nieuw alles in 1 abonnement afsluiten bij een andere aanbieder. De nieuwe provider regelt de overstap dan kosteloos voor je. De meeste internetproviders werken goed samen, zodat de overstap naadloos verloopt. Je komt tijdens de overstap dus niet zonder internet te zitten. Iets dat natuurlijk ontzettend fijn is.

Snel en probleemloos overstappen

Tot een aantal jaren geleden, was het erg lastig om zomaar ineens over te stappen naar een andere internetprovider. Je moest je abonnement dan schriftelijk of telefonisch opzeggen. Ook werd het vaak stilzwijgend verlengd, zonder dat je hier een bericht over kreeg. Gelukkig heeft de overheid hier verandering in gebracht. De wetten zijn flink aangepast en je bent als consument nu veel beter beschermd. Als de contractperiode van je internetabonnement voorbij is, dan kun je het abonnement elke maand opzeggen. Ziggo, KPN, Telfort, Tele2, Vodafone en XS4All, zijn voorbeelden van providers die goed samenwerken. Een overstap tussen een van deze aanbieders is snel geregeld.

Nieuw abonnement afsluiten?

Wil je graag een nieuw internetabonnement bij een andere provider afsluiten? Kies dan niet voor de eerste de beste aanbieder, maar vergelijk de verschillende pakketten eerst met elkaar. Met behulp van de postcodecheck kun je diverse alles-in-1-pakketten met elkaar vergelijk. Door je postcode en huisnummer in te vullen, krijg je binnen enkele seconden een overzicht van diverse aantrekkelijke aanbiedingen.

Kijk ook naar de bereikbaarheid

Wij raden je aan om bij het vergelijken van de diverse alles-in-1-pakketten niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar andere punten. Ga bijvoorbeeld na hoe het zit met de bereikbaarheid van een provider. Als je een probleem hebt met het internet, wil je natuurlijk dat dit snel is opgelost. Een provider moet dus goed bereikbaar zijn om jouw probleem te kunnen oplossen. Kijk ook naar de snelheid van het internet. Controleer welk type aansluiting je nodig hebt. Als je een telefoonaansluiting hebt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor ADSL. Beschik je over een kabel? Dan kun je ook gaan voor kabelinternet. Verder is het ook nog een optie om te kiezen voor het snelle en stabiele glasvezelinternet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *